vandaag

In het nieuws:

Minister Cramer (VROM, PvdA) opent een nieuw windmolenpark bij de Burgervlotbrug in Noord-Holland.

Twintig jaar geleden vond de Pan Europese Picknick plaats: een vredesdemonstratie, waarbij een grenspost tussen Hongarije en Oostenrijk gedurende drie uur geopend was. Ongeveer 600 DDR-burgers maakten van deze kans gebruik om het Oostblok te ontvluchten. De vlucht was een belangrijke stap naar de ineenstorting van de DDR.

Zuid-Korea lanceert zijn eerste ruimtevaartraket. Daarmee wordt een satelliet in een baan om de aarde gebracht om de stralingsenergie van de aarde te meten.

Het Centraal Bureau van de Statistiek presenteert cijfers over de emigratieplannen van Nederlanders. Wie wil er in het buitenland gaan wonen en waarom?

In Amsterdam wordt de Grachtenfestivalprijs voor talentvolle klassieke musici uitgereikt.

Het Europees Jeugdorkest, dat jonge Europese musici een opstap geeft naar het internationale toneel, geeft in Amsterdam een concert in aanwezigheid van koningin Beatrix.

De rechtbank in Den Haag doet uitspraak in de zaak van de Gay Pride 2007 tegen de Amsterdamse burgemeester Cohen. De burgemeester weigerde een vergunning te verlenen voor bepaalde activiteiten tijdens het homo-evenement.