Toch druk op top Citi

Amerikaanse toezichthouders hebben deze zomer zware druk uitgeoefend op Citigroup om zijn financieel directeur Ned Kelly te vervangen. Dat schrijft de Financial Times vandaag na inzage in delen van een vertrouwelijk document.

Tot dusverre hebben Citigroup en de overheid, die een belang in de bank heeft van 34 procent, ontkend dat er druk is uitgeoefend op Kelly, hoewel beleggers daar wel van uitgingen. Slechts vier maanden na zijn aantreden als financieel directeur werd de voormalige zakenbankier Kelly in juli vervangen door hoofd boekhouding John Gerspach.

In een overeenkomst van eind juni met drie belangrijke financiële toezichthouders in de VS beloofde Citigroup te bekijken of Kelly vóór oktober zou kunnen worden vervangen door een persoon „met relevante financiële, accounting of andere ervaring die acceptabel is voor de toezichthouders”.

Volgens de Financial Times zou Kelly, nadat hij van deze overeenkomst had gehoord, direct zijn ontslag hebben aangeboden.