Telefoonstoring legt treinverkeer uren stil

Rotterdam. Het treinverkeer van en naar Utrecht heeft gistermiddag en gisteravond ernstige hinder ondervonden. Volgens een woordvoerster van spoorbeheerder ProRail ontstond de storing rond half zes en duurde die ongeveer drie kwartier. ”Maar er gaat dan altijd enige tijd overheen voordat de treinen weer lopen”. Gisteravond vanaf half acht zou er volgens ProRail weer sprake zijn geweest van beperkt verkeer tussen Utrecht en alle bestemmingen. Maar reizigers meldden rond half tien dat ze gestrand waren op omliggende stations. Station Woerden stond vol gestrande reizigers, die soms taxi`s namen om Utrecht te bereiken. De website van de NS meldde nog dat er geen treinverkeer mogelijk was rond Utrecht. De oorzaak van de storing was volgens ProRail een defect in een telefooncentrale, waardoor er geen contact kon zijn tussen de verkeersleiding en de treinen.