Rusland pakt acht `kapers` vrachtschip

Moskou/Helsinki. De Russische marine heeft gisteren op een onbekende plek acht mannen opgepakt die verdacht worden van het kapen van het schip Arctic Sea. Dat gebeurde nadat het vrachtschip gisteren was teruggevonden 470 kilometer voor de Kaapverdische kust. Over de ware toedracht van de kaping is nog steeds niet bekend. De Russische marine maakte alleen bekend dat de acht verdachten - vier Russen, twee Letten en twee Esten - werden overmeesterd zonder een schot te lossen, door hetzelfde marineschip dat de Arctic Sea terugvond. De bemanning wordt door de Russische marine verhoord over de merkwaardige verdwijning die maritieme experts twee weken lang voor een raadsel stelde. De Arctic Sea vertrok op 23 april uit Finland richting Algerije. Op 30 juli werd de Arctic Sea voor het laatst op de radar gesignaleerd ter hoogte van het Franse Brest.