Rugbycoach Richards drie jaar geschorst om bloedschandaal

Londen. De Engelse rugbycoach Dean Richards is drie jaar geschorst wegens zijn rol in het voorwenden van een blessure door één van zijn spelers in de Heineken Cup. De oud-international was directeur bij de Londense rugbyclub Harlequins. In april van dit jaar werd Harlequins-speler Tom Williams in een wedstrijd tegen het Ierse Leinster met een bebloede mond naar de kant gehaald. Bij nader onderzoek bleek de `blessure` te zijn veroorzaakt door een capsule met nepbloed. Doordat Williams `bebloed` naar de kant moest, kon kicker Nick Evans worden ingezet. Leinster won het duel in de kwartfinale van de Heineken Cup met 6-5. Richards nam in de nasleep van `Bloodgate` vorige maand al ontslag als directeur van de Harlequins. Hij heeft spijt betuigd. Speler Williams werd vier maanden geschorst. De 143 jaar oude club kreeg een boete van 300.000 euro.