Overige films

EDtv (Ron Howard, 1999, VS). Satire over de corrumperende invloed van het medium televisie bevat een gemakzuchtige moraal over de wetten van instantpopulariteit. Televisiekanaal volgt 24 uur per etmaal een onopvallende videotheekbediende (Matthew McConaughey) die ook door ons een aardige loser gevonden moet worden. Verder met Jenna Elfman en Woody Harrelson, Martin Landau, Rob Reiner en Dennis Hopper. RTL5, 20.30-22.45u.

The Quick and the Dead (Sam Raimi, 1995, VS). Sharon Stone is een heuse gunslinger in één grote verwijzing naar westerns als Once upon a Time in the West, The Good, the Bad and the Ugly en A Fistful of Dollars. Met Gene Hackman als routineuze bad guy en een bijrol van Leonardo Dicaprio. RTL7, 20.30-22.35u.

Don’t Come Knocking (Wim Wenders, 2005, VS/Duitsland/Frankrijk). Een oudere machoacteur (Sam Shepard) raakt ineens op drift. Hij gaat terug naar zijn moeder (Eva Marie Saint) en hoort dat hij misschien een zoon heeft. Als hij die en diens moeder opzoekt, wijzen zij hem beiden af, maar misschien heeft hij toch iets teruggevonden. Droevig stemmend aftreksel van Wenders’ eigen Paris, Texas heeft een rammelend scenario en een onduidelijke regie. Ook met Fairuza Balk. Canvas, 20.45-22.45u.