op nrcnext.nl

Let op: iPloffingsgevaar

Voelt je iPod of iPhone steeds heter aan, of begint-ie te roken of te sissen? Pas maar op, hij zou namelijk spontaan kunnen barsten of ontploffen. En dat kan veel schade opleveren. In Frankrijk ontploften er onlangs twee, in Groot-Brittannië één en ook in Nederland, onlangs. Gisteren maakte de Europese Commissie bekend dat Apple, de fabrikant van de iPhones, de incidenten nader gaat onderzoeken, op verzoek van de Commissie.

Tarantino’s favo films

Voor filmkanaal Sky Movies vertelt Quentin Tarantino wat zijn twintig favoriete films zijn. Niet aller tijden, maar sinds het jaar dat hij begonnen is als regisseur. Dat was in 1992, dus de pulpmeester vat even zeventien jaar films samen. In zijn genre, veel buitensporig geweld, vind je Aziatische invloeden en humor. Die ingrediënten zie je ook terug in Tarantino’s laatste film Inglourious Basterds. Bekijk op de site welke films Tarantino op zijn lijstje heeft staan. Alvast één tipje van de sluier: Fight Club.