Ga koffie schenken

Rosanne Hertzberger adviseert nieuwe studenten lid te worden van een studentenvereniging (nrc.next, 17 augustus). Studentenverenigingen doen tijdens de introductieweek ook alsof je eenzaam en alleen op je kamertje zal zitten als je niet lid wordt. Dat is gewoon niet waar. Tijdens de studententijd heb je de kans om je horizon te verbreden. Als jij denkt dat je dat voor elkaar krijgt door met een groep gelijkgestemden bier te zuipen en te feesten, dan moet je dat vooral doen. Maar je kan je vrije tijd ook anders besteden. Ga een nieuwe sport ontdekken of word lid van de toneelvereniging. Word vrijwilliger bij het dierenasiel of ga koffie schenken in een verzorgingstehuis. Als je echt ambitieus bent kan je actief worden bij een politieke partij of de studentenvakbond. De wereld ligt helemaal open als je student bent. Grijp die kans en verbreed je horizon!