Film van de dag

Kevin Spacey en Annette Bening als echtpaar in American Beauty. AMERICAN BEAUTY Kevin Spacey, Annette Bening Foto datering: 1999 foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

American Beauty. Lester Burns (Kevin Spacey) heeft het gehad met zijn comfortabele leventje in een Amerikaanse buitenwijk. Alles is een façade: zijn huwelijk, de relatie met zijn dochter, zijn baan. En oh ja: hij is dood. Niet alleen spiritueel, maar ook fysiek. Lester meldt dit zelf aan het begin van American Beauty. Hij is vermoord, maar door wie? Hoe het zover gekomen is, laat de film op uiterst humoristische wijze zien. American Beauty roept op tot non-conformisme, tot het met frisse blik kijken naar de wereld om je heen. Ook met Annette Bening en Thora Birch. (Sam Mendes, 1999, VS), Net 5, 20.30-23.00u.André Waardenburg

    • André Waardenburg