Cartoon Holocaust herplaatst

De Arabisch-Europese Liga (AEL) heeft een omstreden spotprent weer op haar site gezet, ondanks de afspraak met het Openbaar Ministerie de cartoon te verwijderen.

Het gaat om een tekening van twee joden die de Holocaust verzinnen. De afbeeldingen zijn strafbaar, maar het OM had met de AEL afgesproken dat het de organisatie niet zou vervolgen als zij de cartoon zou verwijderen.

Op haar website schrijft de AEL dat het de beslissing van het OM heeft bestudeerd en tot de conclusie is gekomen „dat het akkoord gaan met de spotvoorwaarden niet bijdraagt aan de doelstellingen die we hadden bij het lanceren van de cartooncampagne in 2006”. De AEL wilde laten zien dat niet alleen moslims zich beledigd kunnen voelen door cartoons.

Een woordvoerder van het OM over de AEL: „We hebben afgesproken dat de cartoon binnen twee weken na het gesprek verwijderd zou zijn. Dat was maandag. Gebeurt het niet, dan worden ze vervolgd.”