Afkoeling

Het is nog even heet, vanaf morgenavond volgt een gevoelige afkoeling. Vrijdag is het op veel plaatsen (ruim) 10 graden koeler dan de dag ervoor. In het weekend stijgt de temperatuur weer bij veel zon.

Vanavond is het ook zonnig en met weinig wind begint de temperatuur aan een voorzichtige daling. Na middernacht daalt de temperatuur langzaam tot 16 tot 19 graden, in de grote steden en langs de kust wordt het 20 tot 22 graden.

Morgenochtend is het zonnig met wat sluierbewolking. De temperatuur schiet omhoog en voor het middaguur is het landinwaarts al 30 graden. Uiteindelijk wordt het 30 tot 35 graden met de hoogste temperaturen in het uiterste oosten en zuidoosten. Omdat de wind in de middag draait naar het zuidwesten wordt het aan zee maximaal 24 tot 27 graden. Daar komen in de loop van de namiddag de eerste onweersbuien opzetten.

In het hete binnenland kan overigens ook al een onweersbui ontstaan, maar de exemplaren die later uit het westen komen opzetten zijn een stuk zwaarder. Sommige leveren hagel, windstoten of veel regenwater op.

Vrijdag is het met een graad of 20 sterk afgekoeld. Daarbij lijkt het droog te blijven met geregeld zon.

In het weekend wordt het opnieuw zonnig en warmer.