4 redenen om uit te gaan

1 openluchtfilms

Openluchtbioscoop Spuiplein

Den Haag: Spuiplein. 19 t/m 23 aug, 21.30u, voorprogramma 21.00u. Gratis. www.filmhuisdenhaag.nl

Filmhuis Den Haag programmeert een vijftal films waarbij je wordt getrakteerd op een verrassende kijk op het leven en de wijze waarop je je staande kunt houden, o.a. Happy-Go-Lucky, Aanrijding in Moscou, Surf’s Up, Lars and the RealGirl en Eldorado. Voor het eerst is er ook een voorprogramma, met Digital Playground, Fenno Werkman en Jazziezies.

2 openluchtfilms

Pleinbioscoop Rotterdam

Rotterdam: Lloyd Multiplein. Van 19 t/m 30 aug, 21.30u. Gratis. www.pleinbioscooprotterdam.nl

Pleinbioscoop Rotterdam brengt weer twaalf avonden film in de openlucht. Je mag je eigen stoel, bank of kleed meenemen, maar stoeltjes zijn ook te huur voor 1 euro per avond. Openingsfilm: Slumdog Millionaire, waarin een 18-jarige jongen uit de sloppenwijken van Bombay kans maakt op de hoofdprijs in de quiz ‘Who Wants to Be a Millionaire?’

3 openluchtfilms

Rialto in de openlucht

Amsterdam: Marie Heinekenplein. 19 t/m 22 aug, 21.30u, muziek vanaf 19.00u. Gratis. www.rialtofilm.nl

‘Rialto in de openlucht’ gaat van start met de voorpremière van de Uruguayaanse tragikomedie Gigante, in aanwezigheid van de regisseur Adrián Biniez. Verder: Machan van Uberto Pasolini (20 aug), London River van Rachid Bouchareb (21 aug) en Française van Souad El-Bouhati (22 aug).

4 theater

O.T. Theater: Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Rotterdam: O.T. Theater. T/m 21 aug 19.30u, 22 aug om 0.00u. Prijs: 18,50 euro/35 euro. www.ot-rotterdam.nl

O.T. Theater brengt vier extra voorstellingen van Wie is er bang voor Virginia Woolf? van Edward Albee. Waarvan één nachtvoorstelling op zaterdag, van middernacht tot 3.30 uur. Deze voorstelling is inclusief welkomstdrankje, hapjes, ontbijt en dj. Het verhaal speelt zich ’s nachts af als het oudere echtpaar George en Martha een jonger echtpaar na een feestje op de universiteitscampus uitnodigt voor een drankje bij hen thuis.