Winstdaling bij Stork licht dankzij bezuinigingen

Naarden, 18 aug. - Industrieel concern Stork heeft de economische malaise in de eerste helft van dit jaar grotendeels opgevangen met kostenbesparingen. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde halfjaarcijfers. De omzet bedroeg 845 miljoen euro. Die was daarmee exact gelijk aan de omzet in de eerste helft van vorig jaar. De winst daalde van 75 miljoen euro een jaar eerder tot 66 miljoen euro nu. Stork heeft nog voor ruim 1,3 miljard euro aan opdrachten in portefeuille. Stork, dat sinds de overname door de Britse investeerder Candover uit twee divisies bestaat, had zowel bij de technische dienstverlening als bij de luchtvaartactiviteiten last van de crisis. Volgens het bedrijf zijn de gevolgen van de crisis deels gecompenseerd met ”onvermijdelijke” ontslagen en bezuinigingen.