Wie klimt de fiets uit de paal?

Mensen in de Indonesische hoofdstad Jakarta klimmen in ingevette palen om de prijzen die bovenin hangen, waaronder fietsen, te pakken. De klimtraditie, die gisteren plaatshad, was ter viering van de 64ste verjaardag van de onafhankelijkheid van de republiek. In 1945 verklaarde Indonesië zich onafhankelijk van kolonisator Nederland. De gevechten voor een autonome positie duurden voort tot 1949. (Foto AFP) People climb greased betel poles to claim prizes as part of activities to mark the country's 64th Independence day anniversary in Jakarta on August 17, 2009. Indonesia is celebrating its 64th Independence Day after declaring independence in 1945, although it had to fight the Dutch colonialists in a bloody struggle that lasted until 1949. TOPSHOTS AFP PHOTO/Bay ISMOYO AFP