Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Vier maanden na het drama op Koninginnedag in Apeldoorn proberen de slachtoffers nog altijd hun verlies een plek te geven. Een verslag over de Antilliaanse dansgroep uit Almere Expreshon Kultural die vandaag terugging naar de rampplek. Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Samenvatting van filmportret van de Amerikaanse tv-dominee Ted Haggard, die in 2007 door zijn rechts-conservatieve kerk werd ontslagen nadat bekend was geworden dat hij drugs gebruikte en zijn vrouw bedroog. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/Den Haag Vandaag. Verslag rond de perikelen van de Assidieq basisschool in de Amsterdamse wijk De Baarsjes, die met sluiting wordt bedreigd na opnieuw een negatief inspectierapport. Verder een reportage over de Nederlandse advocaat en hoogleraar internationaal humanitair recht Liesbeth Zegveld. Zij heeft het gerechtshof in Den Haag gevraagd de Israëlische minister zonder portefeuille Ami Ayalon te vervolgen wegens marteling van een Palestijn. Ned.2, 22.15-22.40u.

informatief

Hoe?Zo! Populair wetenschappelijk programma. Nooit meer iets in de knoop na een optreden van illusioniste Sittah en de uitleg van Robbert Dijkgraaf. Verder: het geheim van de Stradivarius en: hoe hoog moet je vliegen om een chipszak te laten knallen? Gasten: Emiel Sandtke en Esma Alariachi. Ned.1, 20.30-21.25u.

Tante in Marokko. Zomerserie waarin Maxim Hartman en Lamia Abbassi met Nederlandse Marokkanen meegaan naar hun vakantiebestemming in Marokko. Bezoek aan het ‘blitse’ strand in Marina Smir. In Tetouan praten Abdelilah en Hakim over de koning en het opvoeden van Marokkaanse kinderen in Nederland. Ned.2, 20.50-21.15u.

Kijken in de ziel: Pillen of praten. ‘Eigenlijk zou Christa Witlund [Anna Enquist, red.] minister Klink wel een neurose toewensen zodat hij naar een psychotherapeut zou moeten.’ Dat meldt de RVU over deze aflevering uit de serie gesprekken met psychiaters en psychotherapeuten over hun vak. Er heerst bij alle betrokkenen veel onvrede over voorschriften over identificatie van patiënten en gedwongen medewerking aan een elektronisch patiëntendossier. Volgens veel psychologen en patiënten zouden deze maatregelen een inbreuk op de privacy zijn en het beroepsgeheim schenden.Ned.2, 22.40-23.20u.

praatprogramma

Knevel & Van den Brink. Jan Keizer, voormalig zanger van BZN, vertelt over de cd die hij samen met zijn dochter Nelly en zoon Louis heeft gemaakt. Connie Langerak, zus van de in 1984 verdwenen, toen 19-jarige, Germa van den Boom, vertelt over nieuwe ontwikkelingen. Dankzij opgravingen van een werkgroep die zich met de zoektocht naar Gemma bezighoudt en een brief van een persoon die wordt gekweld door wroeging groeit de hoop dat de verdwijning wordt opgelost. Ned.1, 23.05-0.00u.

documentaire

Terzake: Een lijntje Colombia. In 2008 werd 220.000 hectare cocaveld vernield en 120.000 kilo cocaïne in beslag genomen, maar toch blijft Colombia de grootste cocaïneleverancier ter wereld. Voor het exporteren van naar schatting 800 ton coke per jaar maken de drugsbendes steeds vaker gebruik van toeristen.Canvas, 20.00-20.45u.

Koppen xl: Still missing Maddie. Documentaire over de reconstructie die vader Gerry McCann met een tv-ploeg maakte van de avond van 3 mei 2007, toen zijn dochter Maddie verdween uit een hotelkamer in de Portugese plaats Praia De Luz. De lokale bevolking heeft genoeg van de negatieve publiciteit en schreeuwt ‘Gerry go home!’ Eén, 21.00-21.30u.

Der Überfall. Op 1 september is het 70 jaar geleden dat het Duitse leger Polen binnenviel. Deze agressieve daad ontketende de Tweede Wereldoorlog. In de filmdocumentaire van Knut Weinrich staan niet alleen de oorlogshandelingen maar ook de persoonlijke belevenissen van betrokkenen aan beide kanten van het front centraal. ARD, 22.45-0.00u.

sport

WK Atletiek. Vanuit Berlijn onder meer de finale hink-stap-sprong mannen, series 100 m horden vrouwen, kwartfinales 200 m mannen, finale speerwerpen vrouwen, finale 400 m vrouwen, finale 3000 m hindernis mannen, halve finales 400 m horden vrouwen en de finale 400 m horden mannen.BBC 2, 17.45-22.00u; ZDF, 18.00-21.00u; Ned.3, 20.28-21.30u.