Uitstoot van CO-2 in China daalt na 2050, belooft de regering

Rotterdam. De uitstoot CO2 zal in China zal vanaf 2050 gaan dalen. Dat heeft Su Wei, die verantwoordelijk is voor klimaatverandering bij de Chinese Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming, dit weekeinde gezegd in een gesprek van de Britse krant Financial Times. Niet eerder noemde China een datum waarop een einde moet komen aan de stijging van de hoeveelheid broeikasgassen. China neemt weliswaar maatregelen tegen klimaatveranderingen maar weigert om verplichtingen op zit te nemen, ondanks druk van het Westen om dat wel te doen. China is inmiddels de Verenigde Staten gepasseerd als de grootste `klimaatvervuiler`, maar geldt als een ontwikkelingsland. Daarom is het land in het huidige klimaatverdrag, het Kyoto-protocol dat in 2012 afloopt, vrijgesteld van verplichtingen om maatregelen te nemen tegen klimaatverandering.