Studenten verdienen gemiddeld ruim 5.000 euro met een bijbaan

Rotterdam. Studenten in het hoger onderwijs verdienden in het afgelopen jaar gemiddeld ruim 5.000 euro met een bijbaan of een eigen bedrijf. Zij werkten gemiddeld twee tot drie dagen per week, blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Studenten in het hoger beroepsonderwijs verdienden meer dan universiteitsstudenten. Gemiddeld verdiende een hbo-student in 2008 bijna 5.700 euro bij, een universiteitsstudent 4.600 euro. De hbo`ers werkten meer uren per week en meer weken per jaar. Van de universiteitsstudenten werkte 83 procent in 2008 naast hun studie. Bij de hbo`ers was dat bijna 92 procent. Oudere studenten werken meer uren en verdienen ook meer dan jongere. Wie langer over zijn studie doet, werkt doorgaans meer.