Skûtsjes in schip naar New York

Skûtsjes in schip naar New York Harlingen, 18 aug. Het vrachtschip de Flinterduin krijgt een bijzondere lading. Twintig traditionele Friese zeilboten – skûtsjes – worden in Harlingen ingeladen om naar New York getransporteerd te worden. Ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de stad New York doen de skûtsjes mee aan diverse zeiltochten rond de Amerikaanse stad, onder meer rondom het Vrijheidsbeeld, en zijn ze in de haven te bezichtigen voor publiek. Ook zullen ze mee doen aan de New York Harbor Day op 13 september, samen met replica’s van de historische schepen Halve Maen en Onrust. De Flinterduin vertrekt vandaag uit Harlingen en moet volgens de planning op 31 augustus aankomen in de haven van Brooklyn. Foto WFA WFA01:SKUTSJE NAAR NEW YORK:HARLINGEN;17AUG2009- Skutsje naar New York opdracht van S.P.T.S. (de Stichting ter Promotie van het Traditionele Schip) verzorgt Flinter een zeer bijzonder transport. Ter gelegenheid van het 400 jarig bestaan van New York transporteert zij 20 traditionele zeilschepen van Harlingen naar New York. Op maandag 17 augustus a.s. worden de zeilschepen in de haven van Harlingen aan boord geladen van het MS Flinterduin. Morgen zet de Flinterduin koers richting New York waar zij, na een reis van 14 dagen, op 31 augustus zal aankomen en worden gelost bij GMD Shipyard in Brooklyn (New York). WFA/wc/str. Gert Gort WFA;GORT, GERT