Renault mag toch meedoen aan F1-race in Valencia

Rotterdam, 18 aug. - De renstal van Renault mag toch meedoen aan de volgende Formule 1-race. Het team tekende met succes protest aan tegen de beslissing van de internationale automobielfederatie (FIA) om Renault uit te sluiten van de Grote Prijs van Europa, komende zondag in Valencia. Het team kreeg die straf omdat tijdens de race vorige maand in Boedapest een wiel was losgeraakt van de wagen van Fernando Alonso. De Spanjaard was de pitstraat uitgereden met een niet goed bevestigd voorwiel, dat even later over de baan stuiterde. Volgens de FIA was dat een ernstige fout van Renault. De renstal verweerde zich gisteren in een hoorzitting van de beroepscommissie van de FIA in Parijs. ”Deze straf past bij een ernstig vergrijp als bedrog of bewust fout handelen”, zei de advocaat van Renault. ”Maar Renault heeft niet bewust fouten gemaakt.” De schorsing werd omgezet in een waarschuwing en een voor Formule 1-begrippen bijna symbolische geldstraf van boete van 50.000 dollar (35.000 euro). Vandaag maakte Renault bekend dat de Franse reserverijder Roman Grosjean de opvolger is van de onlangs ontslagen Nelson Piquet jr. De Braziliaan werd uit het team gezet wegens tegenvallende resultaten.