Ramp centrale Rusland: 11 dood

Bij een ongeluk tijdens reparatiewerkzaamheden in de grootste waterkrachtcentrale van Rusland zijn gisteren zeker elf mensen omgekomen en ten minste veertien anderen gewond geraakt. Ongeveer 65 mensen worden nog vermist. In de Sayano-Sjoesjinskaya-centrale aan de Jesineirivier in Siberië ontplofte een transformator in de machinekamer, meldde het Russische Openbaar Ministerie. De machinekamer zou daarna onder water zijn gelopen, waarop twee van de tien stoomturbines in de dam het begaven en een derde turbine zwaar beschadigd raakte. De centrale werd stilgelegd. Inwoners van het Siberische district Chakassia, waar de centrale ligt, ontvluchtten gisteren het gebied nadat het nieuws zich had verspreid. Volgens het Russische ministerie van Rampenbestrijding bestaat er echter geen gevaar voor een breuk van de dam, die uit de Sovjettijd dateert. De rust in de regio zou zijn teruggekeerd. (Reuters, AP)