Politici van Sevenum voor uitje naar Rome

De burgemeester, de wethouders en de gemeenteraad van Sevenum vertrekken vrijdag 11 september voor een lang weekend naar Rome. Die bestemming is gekozen voor het jaarlijkse teambuildinguitje „omdat het een stad is met een rijke historie die bovendien volop inspiratie voor de toekomst biedt”.

Het Noord-Limburgse Sevenum (ruim 7.700 inwoners) is aan zijn laatste zelfstandige maanden bezig. Per 1 januari van het volgend jaar gaat de gemeente samen met Horst aan de Maas en een deel van het huidige Meerlo-Wanssum.

Burgemeester Paul Mengde (PvdA) bestrijdt dat sprake is van een snoepreisje of van potverteren aan de vooravond van een gemeentelijke herindeling. Hij vindt de trip ook niet ongepast in tijden van economische crisis. „Sevenum heeft de zaken al jaren financieel goed op orde. Het idee komt van een aantal jonge raadsleden die eens een keer wat anders wilden dan het klassieke uitje. Met de vliegtarieven van tegenwoordig is Rome dan binnen bereik.”

Volgens Mengde blijft de gemeente met de reis naar de Italiaanse hoofdstad binnen het voor de jaarlijkse teambuilding gereserveerde bedrag van 7.500 euro. Sevenum betaalt reis en verblijf. De bestuurders en politici de rest en een eigen bijdrage van vijftig euro.

Vorig jaar maakten de vertegenwoordigers van de Sevenumse politiek tijdens hun uitje een ballonvaart. De bedoeling was dat er over de gemeente zou worden gevlogen, maar omdat bij oostenwind werd opgestegen aan de westkant, mislukte dat.