op nrcnext.nl

Wie speelt er op Lowlands?

Hij schijnt het gemompeld te hebben, maar volgens de aanwezigen in Ahoy woensdag zei Eddie Vedder het toch echt: „zie jullie binnen anderhalf jaar, of misschien wel binnen tien dagen…” Verklapte de zanger hiermee dat niet Them Crooked Vultures maar Pearl Jam de surprise act van Lowlands is?

Lees alle speculaties via nrcnext.nl/lowlands

Filebelasting? No thanks!

De Amerikaanse ambassade in Groot-Brittannië weigert de filebelasting te betalen die Londen heft in de binnenstad. De gemeente Londen heeft de Amerikaanse ambassade inmiddels voor ruim 3,5 miljoen pond aan rekeningen en boetes gestuurd. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is van mening dat de fileheffing een ordinaire belastingmaatregel is.

Terug naar het verleden

Jobhoppen is uit. Stoelkleven is in. Werknemers zetten zich in tijden van crisis schrap, blijkt uit de laatste Randstad Monitor. We zijn zelfs bereid salaris in te leveren om er niet uit te hoeven vliegen. Dit honkvaste gedrag komt overeen met het thema van Il Posto, een Italiaanse film van Ermanno Olmi uit 1961 over het kantoorleven.