Meer bedrijven in landbouw failliet

Den Haag, 18 aug. - In de eerste helft van dit jaar zijn in de land- en tuinbouw 49 bedrijven failliet gegaan, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat zijn er meer dan in de eerste helft van vorig jaar, toen 36 bedrijven failliet gingen, en evenveel als in de tweede helft van vorig jaar. Land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland zegt dat nu ook de agrarische sector zware klappen krijgt door de economische crisis, vooral in de glastuinbouw, en dat er op dit moment weinig tekenen zijn van herstel. De organisatie drong eerder aan op een tijdelijke regeling om de moeilijke periode te overbruggen. De sector is sterk op export gericht en kampt met valutaschommelingen, onder meer de daling van het Britse pond, en met minder uitvoer naar Oost-Europese markten, zegt LTO Nederland.