Is er nog plek in Rotterdam voor Tariq Ramadan?

Tariq Ramadan werkt vrijwillig voor het gewetenloze en gewelddadige Iraanse regime.

Dan kun je hier geen bruggenbouwer zijn.

(Illustratie Sebe Emmelot) Emmelot, Sebe

Het is niet altijd makkelijk met Europese islamisten te debatteren. Ze hebben vaak twee gezichten en vele verschillende tongen. Ze hebben een taak: het normaliseren van de perceptie van het salafisme, en het islamisme in het algemeen in Europa. Tariq Ramadan is een islamist par excellence. Wanneer Frits Bolkestein hem kritische vragen stelt, dan is Bolkestein een leugenaar die angst wil zaaien. Zo is het ook gegaan met Henk Krol. Niemand mag Ramadan bekritiseren.

De gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit hebben deze glad gepolijste islamist aangesteld als bruggenbouwer. Daarvoor werd veel, heel veel belastinggeld beschikbaar gesteld – belastinggeld dat niet in Egypte wordt verzameld wel te verstaan.

Wat is de wetenschappelijke waarde van een bruggenbouwer? Ik besef dat dit door sommigen kan worden opgevat als een racistische vraag die niet mag worden gesteld – kritische vragen aan islamisten worden vaak geëtiketteerd als racistisch.

Anders dan: hoe bouwt iemand een brug tussen moslims en niet-moslims in Nederland wanneer hij niet alleen geen Nederlander is, maar ook geen woord Nederlands spreekt?

Ik ben bang dat ook dit een uitermate verkeerde vraag is in de ogen van de afdeling bruggenbouwers van de multiculturele industrie. Elke vraag naar het functioneren van deze aal is taboe onder de multiculturelen. Dan maar een neutrale vraag: doet Ramadan naast het bouwen van bruggen in Nederland nog iets anders? Ja, hij werkt voor PressTV.

PressTV is een Iraanse zender. Op 2 juli 2007 werd hij door president Ahmadinejad geopend. Hij is onderdeel van de Iraanse staatsomroep. Wat wil het islamitische regime bereiken met PressTV, dat toch een aardig zak duiten kost?

Zoals alle andere staatsomroepen in Iran, beoogt deze zender staatspropaganda uit te zenden. Op wie is die gericht? Op de moslims in Europa. Propaganda tegen Israël en de VS, en het verheerlijken van de Iraanse staat is de core business van PressTV. De boodschap luidt, samengevat: alle problemen in de wereld zijn terug te brengen tot de Israëliërs, de zionisten – vroeger zouden we zeggen: die rotjoden.

PressTV is niets anders dan de Engelstalige arm van antisemitische tirannie. En ook Ramadan, die leuke bruggenbouwer, werkt voor deze zender. Zijn programma heet Islam and Life. A weekly show presented by Tariq Ramadan. De eerste uitzending van dat programma was op 24 april van dit jaar. Hij heeft er inmiddels zestien gemaakt.

PressTV zond in de afgelopen maanden, tot woede van de BBC en CNN, staatspropaganda uit over de wrede en gewelddadige onderdrukking van miljoenen protesterende Iraniërs. De berichtgeving van PressTV werd zo bont dat in Groot-Brittannië een onderzoek is begonnen naar de vraag of PressTV onafhankelijk genoeg is om vanuit Londen te mogen uitzenden. PressTV beschikt daar over een enorm gebouw.

Terwijl Teheran bijna alle westerse journalisten het land heeft uitgezet en de eigen media aan banden heeft gelegd, zitten de Engelstalige Iraanse propagandisten in Londen.

Dag in dag uit zijn we getuige geweest van gruwelijke optredens van de Iraanse regering tegen weerloze burgers. En dat gaat onverminderd door.

Nu schrijft zelfs Karoubi (een moellah en tegenkandidaat) dat in de Iraanse gevangenissen de gearresteerde betogers werden verkracht. En wat doet onze bruggenbouwer Ramadan? Hij maakt programma’s die rechtstreeks door de Iraanse regering worden betaald. Als een moslim in Palestijnse gebieden omkomt, dan is de wereld te klein voor Ramadan en de zijnen.

Maar de verkrachte, mishandelde en vermoorde Iraanse jongeren hoeven niet op zijn sympathie te rekenen. Hij werkt voor een regering van moordenaars en verkrachters, terwijl wij hem in Rotterdam aan een leuke zakcent helpen als beloning voor minimale inspanningen.

De verlichte Ramadan maakt talkshows voor de islamo-fascisten van Teheran; zonder gewetenswroeging, want de islamitische republiek is kennelijk zijn ideale republiek. Het is duidelijk waarheen deze door Nederland gesubsidieerde bruggenbouwer zijn bruggen bouwt. Naar het fascistoïde islamitische regime van Ahmadinejad.

Wie zonder enige noodzaak en geheel vrijwillig voor het gewetenloze, extreem gewelddadige en antisemitische Iraanse regime werkt, mag en kan nooit en te nimmer met Nederlands geld bruggen gaan bouwen. En als Ramadan onverhoeds een bruggetje heeft gebouwd, moeten we het zo spoedig mogelijk afbreken. Want de andere kant van die brug, de oever waar het islamitische fascisme tiert, mag nooit en te nimmer een Nederlandse polder zijn.

Afshin Ellian is columnist van NRC Handelsblad.

    • Afshin Ellian