ING Real Estate sluit infrastructuurfonds

ING Real Estate, de vastgoedafdeling van de Nederlandse bank-verzekeraar, stopt met onmiddellijke ingang met een fonds dat 1 miljard euro zou investeren in infrastructurele projecten. Voor het European Infrastructure Fund, waar beleggers vanaf 28 april vorig jaar minimaal 10 miljoen euro konden inleggen, bestaat onvoldoende interesse.

In het fonds, dat vanuit Londen werd beheerd, bracht ING Real Estate het 25 procentsbelang in het windmolenpark Q7 voor de kust van IJmuiden onder. Ook het belang van 30 procent in Appia werd in het fonds ondergebracht: Appia is het consortium dat eigenaar is van Welcome Break, een uitbater van service stations met hotels, benzinepompen en restaurants langs Britse snelwegen.

„Als gevolg van slechte marktomstandigheden en twijfel over onze strategie voor de toekomst hebben wij besloten het fonds stop te zetten”, zei ING Real Estate dit weekeinde in een persverklaring.

Toen het European Infrasturcture Fund van start ging, stelde fondsbeheerder Richard Games nog dat ING Real Estate het fonds een directe reactie was op vraag vanuit de markt. „Gezien de volatiliteit van de huidige markt is infrastructuur, met een lage correlatie met de conjunctuur, nu een aantrekkelijke investering”, aldus Games in een persverklaring eind april van vorig jaar.