HRW: homo's in Irak vermoord

In Irak voeren religieuze milities een geweldscampagne tegen mannen die homoseksueel zouden zijn. Dat zegt Human Right Watch (HRW). Volgens de mensenrechtenorganisatie is de reeks moorden en martelingen, waaraan ook Iraakse veiligheidsdiensten zich schuldig zouden maken, eerder dit jaar begonnen in Bagdad en nu verspreid naar andere steden. „Milities dringen huizen binnen en vermoorden mannen nadat ze nieuwe namen van andere homoseksuelen hebben ontlokt”, aldus HRW. Homoseksualiteit is in Irak verboden. HRW, dat zich baseert op ooggetuigenverslagen, schrijft in een rapport over „honderden” slachtoffers. In maart werden vier vermoorde mannen tussen het vuil gevonden met op hun voorhoofd een teken voor ‘perverseling’ in het Arabisch. Ook werd iemand zonder genitaliën teruggevonden. (Reuters)

Lees het rapport over homo’s in Irak op hrw.org