Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Wielrennen

Geblesseerde renners

Kenny van Hummel en Robbie McEwen hebben zich gisteren afgemeld voor de Eneco Tour, die vandaag in Rotterdam begint.

Skil-Shimano-renner Van Hummel is nog niet voldoende hersteld van de knieblessure die hij in de zeventiende etappe van de Ronde van Frankrijk opliep.

De Australische sprinter McEwen heeft eveneens nog te veel last van zijn knie om de etappekoers aan te kunnen. De artsen hebben de routinier, die tijdens de Ronde van België hard onderuit ging en onder meer het linkerscheenbeen brak, te verstaan gegeven dat hij een aanzienlijk risico van blijvende schade neemt door nu al zijn rentree te maken.

Garmin komt ook gehavend aan de start. Valpartijen zondag in de Vattenfall Classic in Hamburg waren daarvan de oorzaak. Het belangrijkste slachtoffer was Martijn Maaskant (knie). Christian Vandevelde is ook niet fit na een val in Hamburg. Huub Duijn en Ricardo van der Velde zijn hun vervangers. (ANP)