Film van de dag

Brad Pitt (met sigaret) in Fight Club FIGHT CLUB foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Fight Club. David Fincher maakt films die overrompelen. Door je zintuigen te bombarderen, pakt hij je bij de lurven. Het in vieze bruintinten gefilmde Fight Club is hiervan het schoolvoorbeeld. De plot over mannen die voor de lol een vechtclub beginnen om weer iets te voelen in hun leven, is nihilistisch en er is een verrassende wending. De achterliggende boodschap van Fight Club is uiterst serieus: de moderne consumptiemaatschappij zuigt ons leeg, het enige wat ons rest, is haar op te blazen en opnieuw te beginnen. Met Brad Pitt en Edward Norton. (David Fincher, 1999, VS/D), Veronica, 23.15-1.50u.

André Waardenburg