De staafmixer rukt op door de recessie

AMSTELVEEN. De markt voor huishoudelijke apparatuur beleeft zware tijden, maar er is een lichtpuntje. Staafmixers en keukenmachines gaan vaker over de toonbank, omdat consumenten door de recessie meer thuis eten. Dat constateert marktonderzoeksbureau GfK Retail and Technology. De omzet uit apparatuur voor voedselbereiding, zoals staafmixers en keukenmachines, steeg in de eerste helft van dit jaar met 18 procent. In aantallen nam de verkoop met 16 procent toe, zo blijkt uit cijfers die zijn vrijgegeven. Vooral staafmixers waren in trek, zo blijkt uit het GfK-onderzoek. Maar ook de duurdere keukenmachines vonden vaker hun weg naar de consument. GfK legt bovendien een verband tussen de opkomst van de espressomachine en de neergang van de economie. Consumenten zouden nu meer inspelen op de mogelijkheden om thuis een goede kop koffie te zetten.