Texaanse advocaat te laat, cliënt geëxecuteerd

Had hij maar iets meer tijd gehad, een paar uurtjes maar. Dan had hij zijn cliënt, de terdoodveroordeelde Michael Wayne Richard misschien kunnen redden. Maar die tijd kreeg de advocaat uit Texas niet van de rechter. En dus is zijn cliënt nu dood. Voor de advocaat reden om de rechter zelf voor het gerecht te slepen. Sharon ‘killer’ (moordenaar) Keller staat vandaag in San Antonio terecht.

Richard, veroordeeld voor het verkrachten en vermoorden van een verpleegster, werd in 2007 om 8:23 ’s avonds geëxecuteerd. Diezelfde dag echter had een besluit van het Hooggerechtshof zijn advocaat nieuwe hoop gegeven. Het Hof besloot een zaak in Kentucky te herzien omdat er vragen waren gerezen over de wettelijkheid van de dodelijke injectie. De advocaat zag daarin een basis voor beroep.

Hij haastte zich om het papierwerk in orde te brengen, maar had problemen met zijn e-mail. Om kwart voor vijf belde hij de rechtbank met het verzoek om extra tijd. Maar die liet hem weten dat „wij om vijf uur sluiten”.

Keller reageerde later dat haar geen reden voor het uitstel was gegeven. Anders had ze het wel „willen overwegen”. (AP)