Krakersfeest blijkt illegale houseparty na inval door politie

Vucht. De politie heeft gistermiddag een einde gemaakt aan een groot illegaal feest op een voormalig kazerneterrein in Vught. Ongeveer dertig agenten gingen rond half drie naar binnen en namen de geluidsapparatuur van de feestvierende menigte in beslag. ”We hebben meer dan vijf meter aan enorme boxen in beslag genomen”, aldus de politiewoordvoerder. ”Een van de discjockey`s is aangehouden omdat hij zich verzette tegen de inbeslagname van zijn spullen.” De gasten van het feest zijn allemaal vertrokken en het terrein is verlaten. ”De organisatie liet ons weten dat zij het terrein hadden gekraakt”, vertelt de woordvoerder. ”Dat was achteraf een hele goeie zet van ze”, aldus de zegsman. Omdat het volgens de politie om een kraakactie ging, kon ze alleen in actie komen tegen de geluidsoverlast die de groep veroorzaakte. Het feest met meer dan vijfhonderd aanwezigen was al sinds zaterdagavond bezig.