Joodse Israëliër in Fatah-bestuur

Ramallah, 17 aug. - Voor het eerst is een joodse Israëliër gekozen in de Revolutionaire Raad van de Palestijnse organisatie Al-Fatah. Het gaat om Uri Davis (66), hoogleraar sociologie aan de Al-Quds-universiteit in Oost-Jeruzalem. Davis, lid van Al-Fatah sinds 1984, omschrijft zichzelf als Palestijnse, Hebreeuwssprekende burger van de ”apartheidsstaat Israël”. Davis streeft naar een seculiere, democratische eenheidsstaat in het hele vroegere Britse mandaatgebied Palestina. Met de verkiezing van de Revolutionaire Raad, na het Centraal Comité het belangrijkste orgaan van Fatah, is het eerste congres van de organisatie sinds twintig jaar afgelopen weekeinde geëindigd. Fatah domineert de Palestijnse Autoriteit van president Abbas, die in de bezette Westelijke Jordaanoever de macht heeft.