'Ik ga niet de pannen van het dak rijden'

Motorcrosser Marc de Reuver kwam zwaar ten val, maar zal wel in de Grote Prijs van Nederland starten.

Motorcrosser Marc de Reuver (26) heeft gisteren na drie maanden blessureleed voorzichtig zijn rentree gemaakt. Hij reed drie manches bij het zware Belgische kampioenschap in Balen. Tussen de bijna volledige wereldtop eindigde hij als zevende en vijftiende. In de derde manche viel hij uit. De Reuver kwam begin mei hard ten val bij een training. De beste Nederlandse motorcrosser – vorig jaar won hij twee grandprixraces in de MX1 – brak drie ruggenwervels, scheurde een buikspier en liep een ontzette heup op. Bij een gecompliceerde operatie werd het gewricht met acht schroeven aan een plaat vastgezet.

Hoe was het uw rentree te maken?

Marc de Reuver: „Ik had niet verwacht dat ik iedereen naar huis zou rijden, maar ik had me er wel wat meer van voorgesteld. De mensen om me heen dachten daar anders over. Het is natuurlijk geen flauwe blessure die ik heb gehad. Ik was wel superblij toen ik weer aan het starthek stond. Maar eigenlijk is alles wat ik nu doe op volgend seizoen gericht.”

Hoeveel hinder ondervindt u nog van uw blessure bij het crossen?

„Ik ben zo hard gevallen dat ook mijn bekken en schaambeen wat ontwricht zijn geweest. Omdat je een crossmotor ook stuurt door met je knieën te knijpen, kreeg ik na een kwartier wel wat last. Ik mis gewoon de power nog. En mijn conditie is nog niet wat het was.”

U start op 30 augustus in de Grote Prijs van Nederland, die u vorig jaar won. Wat zijn uw verwachtingen?

„Ik zal niet de pannen van het dak rijden, maar ik wil wel wat laten zien, ook omdat ik nog geen contract heb voor volgend jaar. Deze week doe ik weer vier van de zeven dagen motortraining. Een plek bij de toptien is dan reëel, want toen ik won, was ik 110 procent fit.”