Holbrooke prijst offensief Pakistan

islamabad, 17 aug. - De Amerikaanse gezant voor Afghanistan en Pakistan, Richard Holbrooke, ziet ”tekenen van vooruitgang” in de bestrijding van de Talibaan in Pakistan. In vergelijking met enkele maanden geleden is de situatie ”dramatisch veranderd”, aldus Holbrooke, die zaterdag voor overleg in Pakistan aankwam. Hij prees het offensief van het Pakistaanse leger tegen de Talibaan. ”De Swat-vallei en het district Buner zijn ingenomen. [Talibaanleider] Baitullah Mehsud is dood en er lijkt onder zijn commandanten een strijd om zijn opvolging te woeden. Dat betekent niet dat alle problemen opgelost zijn, allerminst, maar het is een enorme verbetering.” Vanochtend kwamen zes mensen om toen een autobom afging bij een tankstation in het noordwesten van het land.