Hermens' naam in dopezaak

Het Openbaar Ministerie in Maagdenburg stelt alsnog een officieel onderzoek in naar de rol van de Nederlandse atletenmanager Jos Hermens in een vermeend Europees dopingnetwerk. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel.

De Duitse atletiekbond DLV deed al in 2006 aangifte tegen Hermens. Diens naam werd destijds genoemd in het proces tegen de Duitse trainer Thomas Springstein. Die werd in 2006 veroordeeld wegens het verstrekken van verboden middelen aan minderjarige atleten.

Volgens Der Spiegel dook Hermens op in e-mailverkeer met Springstein en in het betalingsverkeer rond dopingmiddelen. Hermens nam een advocaat in de arm. Daarna bleef het stil. De zaak leek inmiddels afgedaan. Hermens, die tal van topatleten begeleidt, heeft altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij het vermeende dopingnetwerk.

Zaterdag reageerde hij verbaasd op de berichtgeving. (ANP)