Film van de dag

Brian Dennehy (l) in een scène uit het sf-sprookje Cocoon. COCOON Foto datering: 1985 foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Cocoon. Drie bejaarden (Don Ameche, Hume Cronyn en Wilford Brimley) lijden onder het geestdodende regime van het bejaardentehuis waar ze vertoeven. Uit baldadigheid nemen ze geregeld een duik in het zwembad van een verlaten villa in de buurt. Als blijkt dat het water door buitenaardse bezoekers in een soort levenselixer is veranderd, veranderen de drie langzaam in jeugdige ‘krasse knarren’. Het charmante, maar soms wat sentimenteel sf-sprookje bevat een hilarische breakdance-act van de indertijd 77-jarige Ameche, die een Oscar kreeg voor zijn rol.(Ron Howard, 1985, VS), RTL8, 20.30-22.40u.André Waardenburg