Brand bij bruiloft Koeweit eist 41 levens

koeweit-Stad. Een brand die zaterdagnacht in een tent was uitgebroken tijdens een huwelijk even buiten Koeweit-Stad heeft dit weekeinde binnen drie minuten 41 vrouwen en kinderen gedood. Het vuur heeft hun lichamen onherkenbaar verbrand. De autoriteiten hadden DNA-testen nodig om de lichamen van de 35 vrouwen en zes kinderen te identificeren. De schoenen van de vrouwen en kinderen waren gesmolten aan de grond, aldus de brandweercommandant Jassem al-Mansouri gisteren. ”Het is de meest dodelijke brand die in veertig jaar heeft gewoed.” Gasten buitelden over elkaar heen in een poging het vuur te ontsnappen door de enige uitgang. Het is waarschijnlijk dat deze brand restricties gaat opleggen aan de traditie waarbij plechtigheden in dergelijke tenten worden gehouden. Deze traditie is geïnspireerd door nomadenstammen en wordt in bepaalde delen van Koeweit nog altijd in stand gehouden.