5 redenen om tv te kijken

Private Practice-acteur Taye Diggs PRIVATE PRACTICE - Taye Diggs stars as Dr. Sam Bennett on the ABC Television Network's "Private Practice." (ABC/JUSTIN STEPHENS)
Private Practice-acteur Taye Diggs PRIVATE PRACTICE - Taye Diggs stars as Dr. Sam Bennett on the ABC Television Network's "Private Practice." (ABC/JUSTIN STEPHENS) STEPHENS, JUSTIN

1 ziekenhuisserie

Private Practice

NET5, 20.30-22.20u.

Spin-off van populaire ziekenhuissoap Grey’s Anatomy speelt zich af in het zonnige LA, in plaats van het sombere Seattle. Vanavond breken de mazelen uit in het Oceanside-ziekenhuis en moeten Addison en de andere medewerkers in quarantaine.

2 ScIence-Fiction

Cocoon

RTL8, 20.30-22.40u.

Charmant en vermakelijk sience-fictionsprookje over bejaarden die jeugdige krachten putten uit een buitenaards besmet zwembad. De film van regisseur Ron Howard die leunt op het succes van Close Encounters of the Third Kind is gefilmd in videoclipachtige scènes, inclusief een bijna hilarische breakdance-act van de toentertijd 77-jarige Dom Ameche. Hij werd bekroond met een Oscar . (Ron Howard, 1985)

3 Actie

Die Hard: With a Vengeance

SBS6, 20.30-23.05u.

Derde deel in serie avonturen is superieure actiefilm vol verrassingen van uiteenlopende aard. Schurk Jeremy Irons stuurt aangeslagen rechercheur Bruce Willis en diens burgermaat Samuel L. Jackson op vossenjacht door snikheet, zomers New York. Niet opgeloste raadsels en incorrect uitgevoerde opdrachten leiden tot ernstige explosies. (John McTiernan, 1995)

4 Docu

Dokument: Late Liefde

Ned.2, 22.50-23.40u.

Frans Bromet volgt de late liefde tussen Rob (79) en Stans (83). Zij leerden elkaar kennen via een contactadvertentie. Rob was bij de eerste ontmoeting meteen verliefd, voor Stans duurde het iets langer. Rob is een bezig mannetje. Hij heeft altijd op de markt gestaan en kan moeilijk stilzitten. Stans is zoveel mogelijk bij hem, maar haar leeftijd en gezondheid spelen haar langzaamaan parten. Ze ziet steeds slechter en ze heeft steeds meer moeite met lopen. Dit alles heeft een negatieve uitwerking op haar humeur en op haar relatie met Rob.

5 Talkshow

Knevel en Van den Brink

Ned.1, 23.05-00.00u.

Knevel en Van den Brink zijn weer terug van vakantie. In deze eerste aflevering na de zomerstop is onder anderen Herman Finkers te gast. De cabaretier heeft net zijn nieuwe boek, Na de pauze, uitgebracht.