Volgende week in NRC Handelsblad

Het EK vrouwenvoetbal begint volgende week in Finland. Foto Merlin Daleman Nederland, Volendam, 30-10-08 Nederland-Spanje. © Foto Merlin Daleman Daleman, Merlin

Maandag

Profiel van Dion Bartels. Veldheer onder vastgoedadvocaten heeft in zijn strijd tegen malafide beleggingsfondsen veel vijanden gemaakt. Op de binnenlandpagina.

Dinsdag

Op de sportpagina: een vraaggesprek met Daphne Koster, de aanvoerster van het Nederlandse vrouwenelftal. Dat reist volgende week af naar Finland voor het EK vrouwenvoetbal.

Vrijdag

De ‘Elvis van de cultuurtheorie’ wordt de Sloveense filosoof Slavoj Zizek genoemd. „Met Marx zeg ik: niet gehoorzamen, maar nadenken.” Zizek over de toekomst van de revolutionair in tijden van kredietcrisis. In het Cultureel Supplement.

In Boeken: Arnold Heumakers over de rancune van geleerden tegen romanschrijver Daniel Kehlmann die er met ‘hun’ Von Humboldt vandoor ging.

Zaterdag

In het Weekblad: Europese vrouwen laten zich verleiden door jonge, trouwlustige mannen in de Egyptische badplaats Hurghada.

De paradox van oorlog: oorlogvoering door moderne staten brengt een enorme schaalvergroting met zich mee, en toch dalen tegelijkertijd de sterftecijfers door massaal geweld. Op de wetenschapspagina’s in het Weekblad.