Langeleegte huisvest plots trotse koploper

Het lelijke eendje van de eerste divisie ontpopt zich plotseling tot een trotse koploper. BV Veendam, vorig seizoen op de op een na laatste plaats, staat na twee speelronden in de nieuwe competitie fier bovenaan.

Ging een week geleden Haarlem er met 6-1 aan, gisteravond rolde Veendam in het eigen Gjaltema Stadion aan de Langeleegte Fortuna Sittard op met 5-1. Na een kwartier stond het al 3-0 met twee goals van Marnix Kolder binnen drie minuten. De voetballers Tjeerd Korf, Gersam Klok en Cruz Vicente maakten de andere treffers voor Veendam.

Het was de tweede nederlaag voor Fortuna Sittard, dat vorige week ook al met 4-0 verloor. De noodlijdende club staat na twee wedstrijden onderaan in de eerste divisie. De laatste twee plaatsen in de eerste divisie zijn dit seizoen voor het eerst ook goed voor degradatie.

Vooralsnog deelt Veendam de koppositie met AGOVV uit Apeldoorn en Go Ahead Eagles uit Deventer, maar de club van trainer Joop Gall heeft een veel beter doelsaldo (11-2). AGOVV won met 2-1 van FC Dordrecht, Go Ahead met 3-0 van RBC Roosendaal dankzij een hattrick van Koen van der Biezen. (ANP)