Jasmijntheeparfait

De smaak van koffie en thee lenen zich goed voor ijs. Vandaag een parfait met het delicate parfum van jasmijnthee. Wie wil vervangt de thee door 2 eetlepels koffie.

Voor 4 – 6 personen: 120 gram suiker, 1 eetlepel losse jasmijnthee, 4 eidooiers, 300 ml slagroom.

Breng 125 ml water en de suiker al roerend aan de kook. Laat een minuutje bruisen tot de vloeistof ietsje stroperig wordt. Voeg de thee toe, haal van het vuur en laat 5 minuten staan. Schenk de vloeistof door een zeef. Klop de dooiers schuimig in een kom, die boven een pan met kokend water hangt. Voeg al kloppend de theesiroop toe en blijf kloppen tot een dikke vla ontstaat. Laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig en spatel erdoor. Schenk het mengsel in een met plasticfolie beklede cakevorm en laat minimaal 4 uur aanvriezen. Serveer de parfait in plakken gesneden.