film

Jules et Jim - Jeanne Moreau Donderdag 28 juli 2005

In Oranje (Joram Lürsen, 2004, Nederland). Speelfilmdebuut van de latere regisseur van Alles is liefde, waarin een van voetbal bezeten jongen van 12 (Yannick van de Velde) en zijn al even bezeten vader (Thomas Acda) hopen op een plaats bij het Nederlands jeugdelftal. Neemt alle werkelijkheden van een kinderleven serieus. Canvas, 13.30-15.05u.

Les choristes (Christophe Barratier, 2004, Frankrijk). Ouderwetse feelgood-film over een mislukte componist die op een streng internaat een nieuwe roeping vindt. Hij laat de kinderen in een koor zingen en geeft hun daarmee de levensvreugde die het strenge regime hun ontneemt. De film, een groot succes in Frankrijk, speelt zich af in de provincie, vlak na de Tweede Wereldoorlog. Ned. 2, 22.45-0.20u.

Delicatessen (Jean-Pierre Jeunet, Marc Caro, 1990, Frankrijk). Verrukkelijk absurdistisch regiedebuut van Frans duo (onder wie de latere regisseur van Amélie) vermengt grand guignol met surrealisme in amorele vertelling over een slager en de clown die hij aan zijn mes wil rijgen. Ned. 2, 0.20-2.00u.