film

The Children’s Hour (William Wyler, 1961, VS). Remake van Wylers eigen film These Three (1936) is wellicht niet zo sprankelend, maar heeft niet meer het obligate happy end voor de twee leraressen op een meisjesschool (Audrey Hepburn en Shirley MacLaine) die door een wraakzuchtige leerling beschuldigd worden van oneerbare, lesbische handelingen. Eén, 14.00-15.55u.

The Shawshank Redemption (Frank Darabont, 1994, VS). De directeur is wreed, de bewakers zijn wreder en de gevangenen zijn bruut of nobel in gevangenisdrama over de vriendschap tussen twee tegenpolen: de langgestrafte bankdirecteur Tim Robbins en de ritselaar Morgan Freeman. RTL4, 20.00-22.40u.

The Brothers Grimm (Terry Gilliam, 2005, VS). Gilliam maakt van de gebroeders Grimm oplichters die door een door de Napoleontische oorlogen verscheurd Europa dwalen. Wilhelm (Matt Damon) en Jacob (Heath Ledger) verzinnen hun volksverhalen ter plekke. Vervolgens roeien ze tegen een aardige som geld hun eigen heksen, wolven en trollen uit. Net5, 20.30-22.55u.