Droog en zon

De zomer van 2009 kenmerkt zich tot nu toe door soms zeer warm weer, maar tot een hittegolf is het nog niet gekomen. Ook de komende vijf dagen wordt die niet verwacht, maar er treden wel weer twee warmtepieken op. De eerste piek is vandaag, met in het binnenland maximaal 26 tot 28 graden. Vlak aan zee is het echter minder warm met 22 tot 24 graden. Een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind, 4 à 5 Beaufort, zorgt ervoor dat in die gebieden de lucht voor een groot deel over koeler water strijkt. Het is vrij zonnig en het blijft de hele dag droog.

Vannacht en morgenochtend vroeg passeert er weliswaar een storing, maar tot buien komt het nauwelijks. Waarschijnlijk vallen niet meer dan een paar druppels. De temperatuur daalt naar 14 tot 18 graden.

Morgen overdag schijnt de zon regelmatig en het is droog. Bij een matige tot vrij krachtige westelijke wind wordt het 20 of 21 graden in het noordelijk kustgebied en 26 graden in Limburg.

Maandag kan vooral in het noorden een enkele regen- of onweersbui vallen. De middagtemperatuur komt tussen 19 en 23 graden uit.

Dinsdag wordt het iets warmer met 20 tot 24 graden, verder wordt droog weer verwacht en schijnt de zon geregeld. Woensdag en donderdag lijken zonnig te verlopen, met op donderdag mogelijk tropische temperaturen.