Citaten

De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher 11-01-2008, AMSTERDAM. WETHOUDER ASSCHER. FOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas

„We hebben natuurlijk wel last met ze. Vooral die zogenaamde Italiaanse methode, dat beroven met die scootertjes, is er erg geliefd. Gemiddeld gebeurt het een of twee keer per week. Dat doen vooral jonge Marokkanen, zo simpel is het. Ik kan er ook geen eskimo’s van maken.”

Ad Smit, districtschef Amsterdam-Oost en -Zuidoost over een eventueel Marokkanenprobleem in zijn buurt, depers.nl, 10 augustus.

„Wacht even, dus je vraagt mij wat mijn man hiervan vindt? Ik ben de minister van Buitenlandse Zaken, niet hij. Ik wil je best mijn mening geven, maar ik ga niet voor hem spreken.”

Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton reageert op de vraag wat haar man Bill vindt van Chinese financiële contracten met Congo, telegraaf.nl, 11 augustus.

„Het leukste was Fidel Castro uitleggen hoe ik penalty’s neem. [...] Fidel verplaatste alle stoelen en zei: ‘Kom op, neem een penalty tegen mij, laat het me zien.’ Er werd een bal gebracht en ik zei: ‘Dit is het doel, oké? U staat daar, in het midden.’ Stel je voor, ik, een penalty nemen tegen Fidel Castro! Dat is toch te gek!”

De Argentijnse oud-voetballer Maradona, thans bondscoach van Argentinië, over zijn avonturen met de Cubaanse oud-president Fidel Castro, fifa.com, 10 augustus.

„Het is een bewuste provocatie. Ik wilde in mijn kiesdistrict, waar CDU/CSU als een partij van oude mannen met bierbuik geldt, voor een imagoverandering zorgen.”

De Berlijnse politicus Vera Lengsfeld liet zich als campagnestunt à la Angela Merkel fotograferen in een laag uitgesneden avondjurk, parool.nl, 11 augustus.

„We zouden het kindgebonden budget meer body kunnen geven in plaats van alleen maar geld naar de kinderopvang door te sluizen en arbeidsparticipatie van vrouwen te bevorderen. Dat laatste is duidelijk een gezinsonvriendelijke trek in het Nederlandse beleid.”

SGP-Kamerlid Kees van der Staaij, refdag.nl, 12 augustus.

„Ik heb gisteren geleerd dat FC Twente-supporters graag meevechten met Ajax, net zoals ADO-supporters meevechten met die van Feyenoord. Welkom in de wondere wereld van de voetbalsupporter! De Engelsen hebben zich redelijk gedragen. Die dronken zoals gewoonlijk vanaf ’s morgens heel veel bier.”

De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher n.a.v. de voetbalwedstrijd Nederland-Engeland, parool.nl, 13 augustus.