Zomers

Goed nieuws voor iedereen die van zon en warm weer houdt: een hogedrukgebied heerst de komende dagen over ons land. Zaterdag ligt dat hogedrukgebied net ten oosten van Nederland, waardoor er met een zuidenwind hele warme lucht wordt aangevoerd.

Zondag en maandag probeert lage druk zich vanuit het westen op te dringen en er trekken een paar sterk afgezwakte storingen over. Maandag zitten we even in koelere lucht met een aantal buien. Maar een nieuw hogedrukgebied is dan inmiddels weer in aantocht en geeft een groot deel van volgende week zonnig en warm weer.

Vannacht zijn er flinke opklaringen, met name in het zuiden van het land. In het noorden trekken wolkenvelden over. Lokaal ontstaat mist en het kwik daalt naar 13 tot 16 graden.

Morgen trekt de bewolking boven de noordelijke provincies snel weg. We krijgen overal zonnig weer en de overwegend matige zuidwesten wind voert warme lucht aan. Op de Wadden en direct aan zee komt de temperatuur uit op 22 of 23 graden, in het noorden wordt het 25 of 26 graden, in het zuiden zelfs 28 graden.

Zondag is er iets meer bewolking, maar landinwaarts wordt 25 graden nog wel gehaald. Maandag en dinsdag zijn minder warm, met op maandag een aantal buien. Vanaf woensdag is het weer volop zomer.