Vennegoor of Hesselink

Jan Vennegoor of Hesselink keert tijdelijk terug op het trainingsveld van FC Twente. De 30-jarige aanvaller heeft zijn voormalige club gevraagd of hij in Enschede zijn conditie op peil kan houden. Dat liet een woordvoerder van de Tukkers vrijdag weten. Vennegoor of Hesselink is op zoek naar een nieuwe club nadat zijn contract bij Celtic deze zomer niet werd verlengd.

De spits debuteerde in 1996 in het eerste elftal van FC Twente. Vennegoor of Hesselink speelde vijf seizoenen in Enschede, waarna hij overstapte naar PSV. De afgelopen drie jaar stond de international onder contract bij Celtic. Vennegoor of Hesselink gaf al eerder aan het nog te vroeg te vinden voor een terugkeer naar Nederland. De aanvaller hoopt daarom een buitenlandse club te vinden.

Vennegoor of Hesselink trainde vandaag mee met de beloften van FC Twente. Het is nog onduidelijk of hij zich na het weekeinde mogelijk aansluit bij de selectie van hoofdtrainer Steve McClaren.

Ook bij NAC Breda keert maandag een bekend gezicht terug op het trainingsveld. De Braziliaanse aanvaller Leonardo mag zijn conditie op peil houden bij de selectie van Robert Maaskant. Leonardo speelde in 2006 al in Breda. Bij Ajax moest hij dit jaar weg. (ANP)