Vegetarische noedelsoep

Voor dit vegetarische noedelsoepje kun je behalve paksoi ook andere groentesoorten gebruiken, zoals broccoli, bloemkool, spitskool, Chinese kool of taugé.

Voor 2 personen:

150 g dunne (rijst)noedels

100 - 150 gram tofu

een snuf cayennepeper

een snuf komijn

arachideolie

1 rode ui, in halve ringen

4 cm gemberwortel, in lucifers

1 rode chilipeper, in flinterdunne ringetjes

100 gram shiitakes, schoongeborsteld

400 ml groentenbouillon

1 struik paksoi, in brede repen

lichte sojasaus

2 lente-uitjes, in ringetjes

Breng een pan water aan de kook en week of kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de tofu in dobbelstenen. Bestrooi ze licht met zout, cayennepeper en komijn. Verhit een laagje olie in een wok en frituur hierin, in twee of drie porties, de blokjes tofu tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Schenk de olie op 2 eetlepels na uit de wok (bewaar voor een andere keer frituren). Fruit hierin de ui, gember en chilipeper 30 seconden. Schenk de bouillon erbij, voeg de paddestoelen en de paksoi toe. Laat 2 -3 minuten koken en meng er tot slot de uitgelekte noedels en blokjes tofu door. Breng de soep op smaak met sojasaus, zout en peper en verdeel over twee kommen. Bestrooi met lente-ui.

Janneke Vreugdenhil

Post jouw favoriete zomerrecept op nrcnext.nl/koken Op nrc.tv maakt Janneke saté kambing.