Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Entertainment

vandaag

In het nieuws:

Het Woodstock Festival vond dit weekeinde precies 40 jaar geleden plaats. Kijk ook op pagina 30 en 31.

Rechtszaak van de koninklijke familie tegen persbureau AP over de schending van de mediacode. Het persbureau verspreidde foto’s van prins Willem-Alexander en prinses Máxima op skivakantie in Argentinië.

Zaterdag is de huldiging van Remco Campert, ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag, eind juli. Hierbij worden gedichten voorgelezen die anderen voor hem schreven.

Rimpelrock: Belgisch muziekfestival voor vijftigplussers, deze zaterdag in Hasselt. Onder anderen Lee Towers en Clouseau treden op.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton begint aan de laatste etappe van haar Afrikabezoek. Ze gaat naar Kaapverdië.

Het houthakkersfeest in Lage Vuursche is zaterdag. Een evenement waarbij houthakkers en bosbouwers met bijlen en motorzagen de strijd met elkaar aangaan.

Maria Hemelvaart is zaterdag. Katholieken vieren die dag dat Maria ‘met lichaam en ziel’ in de hemel zou zijn opgenomen.

Ook zaterdag: de herdenking van de capitulatie van het Japanse leger in Indonesië (1945). Met kranslegging bij het Indisch Monument in Den Haag door Balkenende.