Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Verkeer en infrastructuur

Shell bouwt nieuwe fabriek in Pernis

Pernis. Olieconcern Shell bouwt een nieuwe fabriek bij zijn raffinaderij in Pernis. De fabriek, die in de tweede helft van 2011 gereed is, gaat `schone` diesel en huisbrandolie produceren. Dat maakte Shell gisteren bekend. Met de bouw is een investering gemoeid van ruim 300 miljoen euro. Volgens Shell stijgt de vraag naar schonere diesel al jaren aanzienlijk. De te produceren brandstof wordt afgezet aan automobilisten en vrachtwagenchauffeurs maar gaat ook, als huisbrandolie, naar huishoudens in Duitsland. De te bouwen fabriek levert tijdelijk extra werkgelegenheid op. Shell denkt dat op een gegeven moment ongeveer 1.300 mensen aan de fabriek aan het bouwen zullen zijn. Op het terrein in Pernis heeft het olieconcern ongeveer zestig fabrieken.